Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Usposabljanje z izpitom iz varstva pri delu in varstva pred požarom

Usposabljanje z izpitom za varstvo pri delu in varstvo pred požarom, ponedeljek, 14.06.2021, s pričetkom ob 14.00 uri na OOZŠ.

Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, dne 14.06.2021 ob 14.00 uri v sodelovanju s podjetjem VEPOZ d.o.o., izvedli usposabljanje s preizkusom  znanja s področja varstva pri delu in varstva pred požarom, ki bo potekalo na Območni obrtno- podjetniški zbornici Ljubljana Šiška, Pipanova pot 30, Ljubljana-Šentvid.

 

Na podlagi Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Uradni list RS, št. 43/2011), Zakona o varstvu pred požarom ( Uradni list RS, št. 3/2007) ter Pravilnika o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov varstva pred požarom (Uradni list RS, št. 32/11 in 61/11-popr.), mora delodajalec delavca usposobiti za varno opravljanje dela ob sklenitvi delovnega razmerja, ob razporeditvi na drugo delo, ob uvajanju nove tehnologije in novih sredstev za delo ter ob spremembi v delovnem procesu, ki lahko povzroči spremembo varnosti pri delu.

Delodajalec določi obvezne občasne preizkuse teoretične in praktične usposobljenosti za varno delo za delavce, ki delajo na delovnem mestu, na katerem iz ocene tveganja izhaja večja nevarnost za nezgode in poklicne bolezni ter za delavce, ki delajo na delovnih mestih, na katerih so nezgode pri delu in poklicne bolezni pogostejše, katerih rok ne sme biti daljši od dveh let.

 

Dokazila o usposobljenosti:

Udeleženci po uspešno opravljenem usposabljanju in teoretičnem preizkusu znanja dobijo potrdilo o usposobljenosti za varno delo in varstvo pred požarom, ter program in zapisnik usposabljanja.

 

Vaša Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana-Šiška je uspela za vas doseči zelo ugodno ceno tega usposabljanja s teoretičnim preizkusom znanja, ker je prevzela celotno organizacijo (obveščanje članov, zbiranje in posredovanje prijav izvajalcu, kontakt s prijavljenimi, preizkus se odvija v prostorih OOZŠ). Cena za usposabljanje s preizkusom znanja s področja varstva pri delu in varstva pred požarom znaša zato za člane le 15,00 EUR (z vključenim DDV). Za ostale udeležence pa znaša cena 25 EUR + DDV.

 

Delodajalci, ki plačujete prispevek za izobraževanje delavcev, imate možnosti uveljavljati povračilo stroškov za navedeni izpit preko Zavoda za izobraževanje delavcev. Prosimo vas, da nas kontaktirate, da vam obrazložimo pogoje za povračilo stroškov za zaposlene delavce in damo ustrezno vlogo za povračilo stroškov.

 

Skladno s sklepom Skupščine OOZŠ boste lahko člani OOZŠ, ki izpolnjujete v sklepu navedene pogoje, enkrat letno po končanem tečaju zaprosili za delno sofinanciranje navedenega izobraževanja (do višine 50 EUR), v kolikor sredstev sofinanciranja niste letos že koristili. Celoten sklep skupščine in vlogo za sofinanciranje najdete na sledeči povezavi: http://www.ooz-ljsiska.si/stran/sofinanciranje-izobraŽevanja-Članov-20160411.

 

Vse, ki želite opravljati usposabljanje z izpitom iz varstva pri delu in varstva pred požarom prosimo, da izpolnite prijavnico. Prijave lahko oddate do vključno četrtka, 10.06.2021 v naši pisarni ali po pošti na naslov: Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana-Šiška, Pipanova pot 30, 1000 Ljubljana ali po faxu na št. 01/516-12-17, ali na e-mail: gregor.epih@ozs.si.

 

 

Prijavnica se nahaja na sledeči povezavi:PRIJAVNICA

 


Objava: 20.05.2021
Povezave

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Pogoji poslovanja

Piškotki
Pomoč za prijavo

 

 

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije  •  TheR 2013-2021